Microsoft Flight

microsoftflightDe legende van de grootste vlieg simulator ooit komt weer terug met deze keer een kortere naam. Microsoft Flight is in de maak! Microsoft Flight Simulator moet wel de grootste vliegtuig simulator zijn die ooit gemaakt is. Daarom zal ik eerst beginnen met wat geschiedenis over dit geweldige spel . Maar laten we eest even gaan genieten van de nieuwste trailer die inmiddels vrijgegeven is door Microsoft:

Microsoft Flight Simulator

fs1

Flight Simulator 1

De geschiedenis van Flight simulator begint al voordat ik geboren was. Het was 1980 toen FS1 werd uitgebracht voor de Apple 2 door een bedrijf genaamd SubLOGIC. Dit spel bestond toen alleen nog maar uit een aantal zwarte blokjes met witte lijnen. Alleen de dashboard van het vliegtuig bestond uit een aantal gekleurde lijnen. In 1984 werd FS2 uitgebracht voor de Commodore 64. Deze bevatte een gekleurde omgeving en de mogelijkheid om aanvullingen te laden via een floppy disk.

fs2

Flight Simulator 2

Rond het einde van 1982 werd dan eindelijk de eerste versie van Microsoft uitgegeven genaamd Microsoft Flight Simulator 1.0. In deze versie waren de graphics flink verbeterd, maar toch keek je nog naar een grijzen omgeving. Totdat versie 2.0 uitkwam in 1984. Deze had maar weinig toevoegingen aan het spel, behalve eindelijk wat kleuren. FS 3.0 verscheen in 1988 met een flinke vooruitgang op grafisch gebied en er waren een aantal vliegtuigen toegevoegd. Dit is waarschijnlijk ook de eerste versie geweest die ik ooit zelf gespeeld heb.

Flight Simulator 2004

Nog vele versies volgden (4.0, 5.0, 5.1, 6.0 voor Windows95, 6.1 voor Win98) die allemaal verbeteringen met zich mee brachten op grafisch gebied, weeromstandigheden en vliegtuig keuzes. Maar de grootste veranderingen kwamen pas met Flight Simulator 2000 (7.0). Helaas had jij voor dit spel wel een high tech super computer nodig om rond te vliegen in de grootste omgeving ooit. Met nog meer grafische verbeteringen in versie 2002 en flightsim 2004 komen wij dan eindelijk terecht bij de laatste versie in 2006 genoemd Flight Simulator X.

Flight Simulator X

Flight Simulator X ook bekent als FSX kwam met nog betere graphics , maar belangrijker deze keer was zat er ook een multiplayer optie in. Het mooiste aan dit spel moet toch wel de mogelijkheid zijn om het spel uittebreiden met diverse aanvullingen. Zo zou jij kunnen beginnen met het downloaden van fsx vliegtuigen aanvullingen. Deze kunnen zorgen voor kleine wijzigingen aan de buiten en binnenkant van de vliegtuigen waaronder het dashboard. Of je kunt gelijk een volledig fsx vliegtuig downloaden.

Als dat nog niet genoeg is, kun je er ook nog voor kiezen om een volledige nieuwe omgeving te creëren, door één van de vele flight simulator mods te downloaden. Als je zoekt voor een complete makeover van de in game textures en klimaatbeheersing, zou ik je aanbevelen om is naar de fscene x aanvulling te kijken.

Voor nu is het nog even wachten op de Microsoft Flight release datum, ondertussen kun jij je vermaken met onderstaand flash spelletje.

Share

1 comment to Microsoft Flight

  • En ik ben van de generatie die in 1980 al op de middelbare school zat. Ken inmiddels met name het product MS flight simulator X goed. Maar de historie zoals hier geschetst, die kende ik nog niet. Leuke info!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*